1K cash ke hadiah lain sempena birthday?

kalau korang diberi pilihan untuk hadiah birthday, mane korang nak?

a) RM1000 cash
b) ape2 hadiah yang harganya tak melebihi RM1000 (ia boleh jadi cincin emas, handphone, bunga atau cuma sekeping kad ucapan)

Bagi yang suke shopping cam aku, da tentu2 pilih cash tu kan. Tapi bagi yang menantikan hadiah hari lahir dari cinta hati, dieorang tak berapa heran sangat la ngan 1K tu (pun macam aku gak). Apalah sangat nilai duit tu kalau nk dibandingkan barang yang boleh disimpan sebagai kenangan (yang satu hari nanti mampu buat kita tersenyum bila melihatnya)

Wahai en.somi, sesungguhya isteri mu ini cuma mengharapkan sekeping kad ucapan hari jadi jek. Sebab tak hari jadi pon dapat hadiah. Tu belum masuk yang mintak itu, mintak ini. itu pun kire hadiah gak. Sebab bile minta je dapat. Terima kasih abang🙂 Dari kawan, cintan cintun, tunang, kawen, (tempoh tu semua lebih kurang 9 tahun) tahun 2006 jek yang aku dapat kad ucapan hari lahir + hadiah la (tahun lain hadiah tanpa kad). Bukan tak bersyukur… cam yang aku cakap td la.. hadiah bila2 bole dapat. Erm.. en.somi x tau nak tulis pe kat kad tu kot. Kad yang 1 tu pon dia tulis sesuatu yang ringkas (tapi masih mampu buat aku tersenyum bila membacanya) lepas tu dia print gambar aku saiz A4 (kad tu besar saiz A4) and ada lirik lagu kat gambar tu. Ada 3 helai so 3 lagu la..🙂 romatik ke jiwang nih?😛

pagi itu, 15 mei tahun ini, 1 sampul di atas meja.. wink..wink.. adakah?? aku capai lalu buka… duit pe plak nih? nak suh aku bankin ke? Kad yang diharapkan tiap tahun tak muncul lagi!!! arghhhh.. frustnyeee!!! tak boleh jadi ni, aku nak luahkan gak tahun ni. kalau tak memang die tak faham. Tak kan tiap taun aku nak baca kad yang sama jek..😛 hurm.. rupenye duit 1K cash tu hadiah besday aku… En. somi da x tau nk bg ape.. hahaha..

abang…abang.. cukuplah sekeping kad yang pada 15 mei.. tiap tahun pun x pe.. huhu.. untungkan dapat isteri cam saye..😀 15 mei je tau.. tarikh n bulan2 lain kire sama jek..🙂

Puas da fikir nak beli ape ngan 1K tu. masih tersimpan rapi sehingga hari ini. Mugkinkah untuk dihabiskan jalan2 oktober nanti?🙂 memang tahan telinge la aku pas tu.😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: