Menghitung hari yang hampir pasti

Aku pun tak pasti sebenarnya tentang tajuk nih. Nak gambarkan gembira ke sedih. “pehal plak nak sedih bagai, bukan ini ke yang kau nak beb?” Yesss… aku yang nak sebelum rasa tu wujud. Sekarang aku keliru. Memang nak tapi…….

countdown to the July 2012! aku dah tak dapat nak menafikan yang aku akan tukar juga akhirnya. Hari ni kali ke-2 aku call orang yang berkenaan tu. Sangat friendly, senang berurusan dengan beliau. Nak tanya pun tak segan. En Aminnuddin namanya.🙂 Dialah yang menguruskan hal pertukaran terbuka jabatan tempat aku kerja ni.

Katanya sekarang da hampir final. Bila aku tanya dah tau ke mereka2 yang akan ditukarkan? Dengan jujur beliau cakap “sudah”. Aku tanya lagi boleh tak nak tau nama saya ada ke x? Diam seketika…. Boleh la En. Aminnuddin (tak ada langsung nada2 gedik ye, ala2 merayu kot.. muahaha). Tetibe beliau cakap “ok, bagi no.staff”. Wuhuuu..dengan pantas aku trus sebut.. sambil beliau check2 tu, beliau tanya rasa2 dapat tukar tak? Ayat yang keluar kat mulut aku “dengan harapan dapat”. Hehehe lepas tu beliau cakap memang ada nama dan kompem dapat” winkwink.. Tak cukup dengan tu, ade lagi yang aku tanye agak2 boleh dapat tak tempat yang saya mohon tu? erm.. bergantung pada kekosongan bla..bla..bla.. (peramahkan beliau)🙂. huhu.. dah tau ke bila saya kena tukar? hoho.. tanye direct siot.. Aku rasa la kan beliau pun tersengih dengar soalan aku tuh. Jawapan beliau itu kena tunggu mesyuarat final dalam minggu ni. Kalau tak April, julai la.. Setelah berpuas hati aku dengan budi bahasanya minta maaf kot la aku ganggu time dia and say thanks to beliau.

Letak tpon, aku terdiam. Menghembus nafas yang panjang. terukir senyum yang tak pasti keikhlasanya. Rasa tu datang lagi!! cepat2 aku ucap “Ya Allah aku redha dengan segala ujian KAU ini, beri aku pahala atas redha ini Ya Allah”. Mungkin ini yang terbaik untuk persahabatan kiteorang. BERJAUHAN, TAK SEBUMBUNG. Kuatkah aku berjauhan dari dia? Makin jauhkan jalinan persahabatan itu nanti? Perjanjian kami “akan kawan sampai bila2 walau apa pun terjadi”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: