Tetap ngan pendirian NAK TUKAR TEMPAT KEJE

Dari taon lepas lg aku da pikir mende nih.. aku da suarakan hasrat ati aku 2 kat meting awal taon ari 2.. N bos beso da setuju pon.. (aku x tau la kalu die lupe plak kan.. x pe, aku folow up ngan die). Saat aku menaip ni, hati aku memberontak nk blah cpt dari tpt aku skg.. (kalau bole ni ari terakhir aku kat sini)

aku x tau la alasan2 ni bole diterima ke x.. yang aku tau AKU NK BLAH DARI SINI..

Alasan yang bole pakai : 25 Julai ni genap 6 taon aku kat sini..ye… 6 taon kat department yang same. Dari hari pertama aku lapor diri sampailah sekarang, aku masih disini..Dan aku dah buat kerja yang sama selama hampir 6 taon!! Langsung tak ada kemajuan.

Lagi alasan aku : Opis aku sangatlah membosankan (bagi aku n 3-4 org yang same department ngan aku). Kira bosan tahap langit ketujuh dah nie. Department aku da cam penjara bg aku (banduan ke aku? haha) sangat SKEMA.. huhhhh.. bosan… ilang mood kekadang nak dtg keje bile teringat perangai 1-2 org kat opis ni.. da la kawan pon x ramai… boring.. boring…

Alasan lagi : opis aku ni cam ade dabel stended. kenape aku ckp cengini? hurm… biarlah rahsia.. kang jd isu plak.. kekadang penat aku melayan kerenah org2 kat sini.. dari sakit ati sampai makan ati.. da biase da.. lagi 1 yang aku x berape puas ati la kan.. keje cam ape.. sume nk cpt.. salah sikit nampak n igt sampai bile2.. yang aku bt keje balik lambat segale jeling pon x nak.. bukan nak kate aku keje ni bagus.. tapi ade la mase2nye keje yang aku bt terlalu memenatkan.. bile time nama Anugerah Pekerja Cemerlang kuar aku btambah sakit ati.. mane tak nye.. da dekat 6 taon keje x penah dapat.. bebudak yang masuk saing aku sume da dapat.. hempeh sangat ke keje aku???? dari sudut mane dieorg nilai aku?? keje-aku pon bt pe keje2 aku.. oooo mungkin dieorg nilai dari keje2 yng aku de terlepas pandang (yang beri kesan kat keje dieorg kot).. ok.. fine… kehadiran-aku rase kehadiran aku baik (x kate cemerlang ye) memang baik.. taon lepas x samapi 10 ari aku datang lambat.. EL pon takat 2 ari je.. sukan-aku aktif pe.. tgk je la kat SKT aku tu.. bederet2 sukan yang aku masuk.. AKU MEMANG X PUAS ATI..

Semangat aku nak bt surat tukar tpt makin meluap2.. aku harap dieorang kat sini dapat pengganti yang cemerlang nt.. x payah tggu sampai 6 taon..

5 Comments »

  1. malaysia Said:

    paham bro..aku pun dlm keadaan yg sama sekarang niy..
    aku lg sakit hati..memula dulu aku mintak tukar,siap nangis2 lg depan bos,tp dia tak kasi,tanak sign surat aku.. suruh aku tabah dan jd wanita yg kuat! serius alasan dia sgt hampeh..tp aku redha dan buat keja cm biasa.. bila dh smpai 1 tahap,aku tak tahan dgn perangai makcik sial sekor niy,aku meletop! 3 pages surat tunjuk sebab aku bg kt dia.. tp masalah sekarang nk tukar tu lambattttttt lah lagi..aku nk keluar cepat2 la weyyy..aduhhh…

    • hikhik.. aku sampai skg x dapat tukar lagik!!! bulan julai ni 9 taun sei aku terperap kat sini.. ye.. kat sini.. jangan kata jabatan ke bahagian yg same.. unit yg same ngko.. aku nk bt keje cam bese pon da malas..

  2. Nomi Said:

    Bukan ke kalau staf tu tak ditukar2, maknenye tu staff terlalu cemerlang.. hehe..

    Slmt berkenalan.. =p

    • salam perkenalan nomi,

      cemerlang sgt la 2.. hurm… x nk lepaskan kite sbb de kepentingan tuk die.. huhu..

      • Nomi Said:

        Betullah tu.. sbb die tau kite boleh diharap.. cumenye takot ade orang take for granted je.. huhu


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: