Pelangi Petang

abg x paham nape ayg bg lagu ni kat abg.. ari tu de cite ape ntah kat tv, de lagu ni kat cite tu, tapi….. last sekali lelaki tu mati.. nape bg lagu org mati kat abg???

sampai skg aku x penah pon jawab pertanyaan tu.. yg aku igt, aku ckp “abg x paham.. ayg bukan maksudkan PERGI JUA tu sbg mati..  

Time aku bg lagu ni, aku masih best friend lg ngan en suami.. N time tu aku pon da ade ‘seseorang’.. erm… seseorang yang x mendapat restu drp family aku.. (wawawa.. cam cite drama plak..)                           

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya…

lirik kat atas tu, cam luahan ati aku la kirenye time tu.. (haha jiwang siotttt)

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
PERGI JUA…


lirik ni plak….. aku ngan  en suami ni best friend.. memang mesre, slalu kuar same, gurau, tawe..(lau x, x kan akak angkat en suami jeles.. haha..) N time tu aku rase ‘kemesraan tu x kan pegi jauh.. yelah.. kan aku da de ‘seseorang’.. sbb tu aku rase kemesraan tu akan PERGI JUA…

bile aku da buat keputusan tuk tinggalkan ‘seseorang’ yg x direstui tu..(berat wooo x same cam org tglkan kite.. bg aku la..) kire lagu ni da x sesuai la tuk en suami.. TAPI soalan yg die tanye tu, lepas kteorg kawen….. cam ne aku nk terangkan??? so aku ckp je la ‘abg x paham’… kalau en suami bace story ni, mungkin en suami akan paham.. tapi en suami x tau pon aku ade blog nie.. kalau 1 ari nnt en suami tanye balik soalan tu, aku akn tunjuk entry ni..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: